Правилният сън - Сън за красота

Как да извлечем максимума от почивката на кожата и да се събудим с нов блясък

Все по-често козметичната индустрия ни поднася все по-нови и ефективни нощни кремове. Това вероятно е индикация, че най-подходящото време да поглезите кожата си е след като прегърнете възглавницата. Научно доказано е, че кожата е по-поддатлива на въздействието на активните съставки срещу стареенето на кожата и най-вече витамините С и Е, са по-активни по време на сън. Това е така, защото докато спите, те не се конкурират със слънчевата светлина, въздуха, вятъра, замърсяването или грима.

И все пак нито един козметичен крем, никакви маски или грим не могат да ви дадат блясъка и свежия, отпочинал вид на кожата, така както го прави здравият сън. Средната необходима доза от тази панацея е 8 часа на денонощие, а индивидуалните си нужди от сън може да определите според това как се чувствате, когато се събудите.




Здравият сън, както всички добри неща, дадени ни от природата, е безплатен. Общоприето мислене е, че сънят е най-доброто и най-евтино средство за поддържане на красотата, което можете съвсем спокойно да си осигурите и дозирате сами.
И все пак, за да си осигурите здрав сън е добре да отделите средства за качествени продукти - висококачествен матрак, удобна възглавница и фини чаршафи. Не забравяйте, че прекарвате значителна част от живота си в сън, затова e важно да си осигурите съвършените условия. Избирайте най-доброто на пазара. Едни от най-добрите продукти за сън в света са италианските вълшебства с марка Magniflex – водещ производител на изключителни продукти за качествен сън. Отскоро на пазара е уникалният им продукт Magnifico, допълнение към луксозната колекция Ultimo. С разбиране за това, че кожата е по-поддатлива на въздействието на активните съставки по време на сън, Magniflex разработи матрак със сребро. В текстилa му са втъкани сребърни нишки – още едно древно, доказано антиоксидантно средство с благотворно действие върху кожата. Среброто неутрализира вредните свободни радикали и помага за възстановяването на кожата - една от добре пазените тайна на холивудските звезди.

Особено важно е качеството на съня за дамите. Наред с професията си и допълнителните задължения, с които трябва да се борят всеки ден (помощ с домашните, домакинство и т.н.), множество допълнителни притеснения също крадат от съня им – малки деца, които се събуждат нощем, тийнейджъри, които се прибират късно, родители, които стават през нощта, но най-вече – неспокоен и въртящ се партньор до тях. Идеята за продукт, който да гарантира здравия сън и съхрани красотата на нежния пол за по-дълго време, мотивира Magniflex да изобрети матрака Dualcomfort – обединени в един калъф два отделни матрака, съответстващи на индивидуалните потребности на всеки от партньорите. Двете страни на всеки матрак са с различнa степен на твърдост. Така всеки избира матрак спрямо собствената си необходимост от анатомична и ортопедична опора и спи необезпокояван.

Ето и няколко съвета за добър сън, който ще вдъхне допълнително здраве и красота на кожата ви:
1. Спете по гръб: притискането на лицето ви във възглавницата създава фини бръчици, които в крайна сметка стават постоянни, ако това се повтаря всяка нощ. Лежейки на гърба си вие помагате също и за балансиране на ефектите на гравитацията, натрупани през деня.
2. Опитайте се поне една вечер всяка седмица да си лягате рано – преди 10:00 часа.
3. Спете с удобни, широки, облекла от естествени материи
4. Поддържайте температурата в стаята за сън хладна.
5. Използвате лавандулови аромати за отпускате на сетивата.
6. Дръжте телевизорите и компютрите извън спалнята – нека тя е място само за сън и секс.
7. Осигурете си пространство. Ползвайте възможно най-голямото легло, което стаята ви позволява: трябва да можете да легнете до партньора си с широко разгърнати рамене, без да се допирате до него.
8. Изберете качествен матрак. Пробвайте колкото може повече матраци. Забравете идеята, че твърдият матрак е терапевтичен, защото много често той е просто неудобен. Тествайте своя матрак като легнете по гръб и се опитате да поставите ръката си под кръста. Ако има дупка, значи е прекалено твърд.
9. Информирайте се за новите технологии в производството на матраци. Ще се учудите, че разработки на НАСА се използват за производството на матраци. Една от тях е високотехнологичната материя Memory® Foam, която реагира на тегло и при контакт с телесна топлина. Матракът Memoflex на Magniflex, направен изцяло от Memory® Foam, заема формата на тялото ви, което води до намаляване на въртенето по време на сън с до 80%. Мускулите и нервните окончания се освобождават от напрежението, а кръвта циркулира свободно.
10. Спете на удобна възглавница. Препоръчваме ви възглавниците Memory и Anatomic на Magniflex, изработени изцяло от Memory® Foam. Te следват извивките на главата и я поддържат в най-естественото й положение. Ако страдате от болки в гърба, поставете една възглавница и между коленете си за по-удобен сън.
11. За кратка почивка през деня, вместо едночасов тежък сън, по-добре пробвайте с далеч по-освежаващата 15-минутна дрямка. Идеалното време за това е между 2:00 и 4:00 часа следобед, когато тялото ви е предразположено към сън. Ако сте на работа, дайте си 10 минути за отмора, отпуснете се, сложете глава на бюрото си, затворете очи и се концентрирайте върху забавянето на дишането и освобождаването на ума си.

Няма коментари: