Съвети при избор на мебели

Как правилно да поръчаме мебелите
Смята се, че няма нищо по-лесно да се изберат мебелите. Но не всичко е толкова просто. Вие може да отидете в магазина и да си изберете някой от представените модели. Но тук може да възникне проблем - тези мебели не стават за вашия дом. Пак трябва да се връщате в магазина и да избирате други мебели.



Грешки на клиентите в мебелните салони
Пренебрегването на проектната част. Повечето клиенти, при покупката на мебели, не планират разположението на им. Професионалното ниво на специалистите в мебелните фирми постоянно се повишава. Нейния персонал - това са архитекти и дизанери с висше образование. Фирмата ще ви го направи безплатно и ако трябва наколко варианта.
Понякога става и така. Строи си човека къща и си мисли "Мебелите ще си ги купя и по-късно. Има много фирми". А после съжалява, че е закъснял с покупката на мебелите. Ремонта (строителството) са почти приключени, след седмица вече може да се нанасят хората. По време на тази седмица само остава да се купят мебелите. Много жалко, че този клиент не е дошъл във фирмата по-рано, защото, ако той идва само една семица преди да приключи ремонта, това означава, че може да купи само мострите, които са представени в магазина или в склада. Ако е има на разположение само 2-3 седмици - също, тъй като реалния срок на изпълняването на поръчката е 1 месец. Неприятно е ако прекрасния интериор се разваля с мебели купени на бърза ръка. Извода е, че клиетна трябва да поръчва мебелите не по късно от 1 месец до приключването на ремонта.

Цена
Както се казва, всичко решава цената. Кухните са различни - геометрия, размери, материали, качество на изработката и т.н. Затова не трябва да мислите така: "Там цената е по-ниска, ще купя от там...". Разберете, че ниската цена е определена от нискокачествените материали или изработка.Или за доставката или монтажа на стоката ще се плаща отделно.
И така, изводите са следните:
  1. Трябва да поръчате и да подпишете договор с фирмата, не по-късно от 1 месец до приключването на ремонта/строителството.
  2. Трябва да знаете какъв стил мебели искате.
  3. Да донесете плана на дома си - дизайнера веднага ще се заеме с проектирането.
Каква е разликата между реномирана и нереномирана фирма?
  1. В реномираната фирма работят професионали.
  2. В реномираната фирма изповядват философията "Клиента е винаги прав".
  3. В реномираната фирма е лесно да се свържеш с управителя, той също участва в продажбите.
  4. В реномираната фирма се предлага безплатен монтаж и доставка.
  5. Реномираната фирма излага стоките в магазина си не да го продава, а да покаже на клиентите, качеството на изработката на мебелите.
Гаранция
Към този въпрос трябва да се отнесете сериозно. Тук, може би, даже, не е толкова важно получаването на голям гаранционен срок, а получаването на пълна информация за начина на изпълняването на рекламацията.

Доставка и монтаж
Често се струва, че стойността на услугата е завишена и, че доставяйки мебелите със собствен транспорт до дома и после осъществявайки монтаж собственоръчно, ще окаже по-евтино. Но това не е така. Защото:
  1. В такъв случай повечето фирми не приемат рекламации, освен в случаите свързани със заводски брак.
  2. Някои от видовете мебел, например кухните, се монтират сложно. И с това трудно бе се справил непрофесионалист.
  3. При оглеждането на мебелите, вие повреждате опаковката, което може да доведе до повреди при транспортирането на мебелите.
Затова, е най-добре да се доверите на професионализма на хората, работещи във фирмата. Ако поръчвате мебели, състоящи се голямо количество елементи, и възникват проблеми с разположението на мебелите в дома ви, помолете продавача да състави дизайн - проект (услугата е безплатна), като предварително посочите необходимите данни. Изработката на такъв проект обикновенно отнема само един ден, и е възможно предложеното решение ще бъде по-оригинално от стандартните шаблони, които използват бързащите клиенти.
Не бързайте - покупката "по каталог" не предполага всичко да се направи за един ден. При този вид покупка се сключва договор. Не се притеснявайте да го поискате от продавача и внимателно го прегледайте. Вие преглеждате типов договор. На какво трябва да обърнете внимание? Тук ние няма да разглеждаме договора от гледна точка на юрист, ще се спрем на основните моменти.
Ако вече приключвате с ремонта и сте поканили гости в новия си дом, най-важното за Вас е сроковете на доставката. Средния срок на сроковете за доставка е 30 дни.

Начин на плащане
В повечето случаи при скючването на договора не се записва цялата стойност на стоката, а само част (обикновенно от 20 до 60 процента). В този случай, най-важното е, в договора да бъде спомената и останалата стойност.

Спецификация
Наименованията на артикулите, схема на разположението на елементите, размерите и т.н. се отразяват в приложението към договора, което се нарича спецификация. Обикновенно спецификацията се състои в два екземпляра. По един за продавеца и покупателя.
И последен съвет, бъдете внимателни при покупката, уточнете още веднъж цвета, размерите на мебелите.

източник: http://siltex-bg.com

Няма коментари: