Многофункционални мебели

Когато сте изправени пред трудната задача да обзаведете сравнително малко жилище, трябва да подходите наистина внимателно при избора на мебели. В подобни ситуации, специалистите по интериорен дизайн препоръчват използването на мултифункционални мебели. За да улесним избора ви, ние сме подбрали някои от най-компактните и удобни варианти, чието присъствие ще превърне всеки дом в по-уютно и удобно място за живот.




Отоманка с ракла


Освен като удобно място за поставяне на краката, отоманката може бързо да бъде превърната в кокетна масичка и то само с помощта на поднос с подходящ размер. Предимството тук е, че лесно можете да я премествате от една стая в друга, а вградената ракла да използвате за съхраняване на различни вещи.


Разтегателен диван


Тази мебел е изключително подходяща, тъй като може да бъде използвана както за сядане, така и като легло. Ако изберете модел, който да бъде с колелца, то преместването от едно място на друго ще бъде още по-лесно и удобно.


Гардероб


Освен за съхраняване на дрехи, всяка по-голяма такава мебел, може да бъде пригодена към няколко начина на използване. В едно от крилата й може да бъде позициониран телевизора, а във вътрешността на целия обем може да организирате компактен работен кът. В случаите, когато не използвате това импровизирано работно място, имате възможността да го “скриете” като просто затворите вратичките.


Разтегателни маси


Всъщност това е чудесен избор независимо дали става въпрос за холна или трапезарна маса. Съвременните модели позволяват на пръв поглед компактна мебел да бъде превърната в широка и удобна маса, достатъчна за цялото семейство или повече на брой гости.


Мислете интериорно и екстериорно


Когато разполагате с балкон или тераса, добре е да предвидите мебели, които можете да използвате на закрито и открито. Вместо да купувате скъпо струващи екстериорни мебели, може да ги замените с модерните в момента пуфове и възглавници за сядане, които да използвате и при двете пространства. Те са леки, ефектно изглеждащи и не на последно място много удобни.


Сгъваеми столове


Повечето съвременни модели изглеждат атрактивно и привлекателно. Когато не се използват те лесно могат да бъдат сгънати и прибрани в килер или друга подходяща за целта ниша.


Мобилни мебели


Това са всички онези предмети и модули, които са поставени на колелца. Позволяват бързо и лесно преместване от една стая в друга.
Като цяло има два основни подхода при закупуването на мебели и те зависят изцяло от настоящия ви бюджет. В единият случай, когато средствата са ограничени вие можете да се сдобиете с по-евтини мебели, които да доосъвършенствате на по-късен етап. В интерес на истината повечето от действително евтините мебели не издържат дълго време и при експлоатацията им настъпват деформации, които не са никак естетични.В другия случай, когато решите да похарчите повече пари, спокойно може да изберете по-скъпи мебели. При тях качеството винаги е добро и дизайнът им не излиза бързо от мода. Освен това вие може да ги съчетавате с подходящи аксесоари и така да осъвременявате визията на целия си дом.





източник: http://www.zonakuhni.com/

1 коментар:

ANDRAINO ADAMS каза...

Хорошие статьи, слышали ли вы о LFDS (Служба финансирования Le_Meridian, электронная почта: lfdsloans@outlook.com --WhatsApp Contact: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com), как служба финансирования США / Великобритании, они предоставляют мне кредит в размере 95 000 долларов США чтобы начать свой бизнес, и я платил им ежегодно в течение двух лет, и у меня осталось еще 2 года, хотя мне нравится работать с ними, потому что они являются подлинными Кредиторами, которые могут дать вам любой вид кредита.