Съвети при избор на мебели - Идеи за кухнята

Кухнята в съвременното жилище отдавна вече не е просто работно помещение за домакинята. От най-неглижираната преди години част от дома се превърна в сериозен акцент на интериора. В съвременните архитектурни решения кухнята обикновено е свързана с дневната, като тенденцията е жилището да се оформя, като едно голямо пространство, в което се избягва отделянето с врати на различните функционално помещения. Традиционно решение за преход е бар-плотът или кухненския остров. По-рядко използван вариант е подвижен параван, а най-простият преход е цветово разделяне на двете помещения.




За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Тя е мястото посветено на здравето, комфорта и ежедневната сигурност. Защото там храната се измива, подготвя, съхранява и приготвя. Кухнята също така е мястото, което обединява всички обитатели и подхранва любовта, разбирателството, търпението и взаимопомоща между тях.
Искаме да ви представим ви пет вдъхновяващи според нас идеи за кухни. Запомнете, най-важното при обзавеждането на кухнята, както и при всяко друго помещение в дома, е интериорът да пасва на начина ви на живот.


Канелена мечта

Уютна кухня с цвят на сладки подправки. Кухнята е традиционно най- главното и централно пространство в домът. Именно за това е организирана около един среден блок, в който е вградена печката и плота за приготвяне на храна. Аксесоарите от инокс придават съвременен вид на помещението.



Съвременна мечта

Изчистени форми и много стъкло. В тази кухня всичко си е на мястото, без излишни уреди и прибори, които не се ползват. Дизайнът е изчистен, стремежът е нищо да не спира погледа.





Червена мечта

Само уверени в себе си дами биха се осмелили да комбинират червено и жълто в кухнята си. Тя е място, където не само да се храним, но и да побъбрим с приятели, да устройваме “семейните съвети” или просто да направим импровизирани тържества. Имайте предвид, че червеният цвят повишава апетита, доказано е научно, а жълтото привлича светлината и създава благочестие.




Ретро мечта

Идеализираната представа за „селска“ кухня. Елегантна и малко мрачна. Материалът, от който са направени шкафовете, имитира потъмняло с времето дърво. Присъстват обаче всички съвременни уреди. Най-силните спомени от детството всъщност са свързани със старата кухня на баба, сладкото на баба, семейните вечери, първите готварски (често несполучливи) опити и все едни такива „сладки кухненски“ неща, които допринасят за приятната носталгична атмосфера.




Бизнес мечта

В такава кухня отлично би се вписал успял в професията си мъж, който все още не е свил семейно гнездо. Комбинацията между светло и тъмно дърво, и инокс придават изключителна елегантност на понещението. Всяка съвременна жена би се влюбила в такава кухня. И в мъжа, който я притежава. Това е кухня за тези, които се увличат по най-новите технологии, интериорни решения и материали.



Източник: http://furnish.bg/

Няма коментари: