Как да изберем подходящия за нас аспиратор ?

Дошъл е момента да купите уредите и се чудите какъв точно аспиратор да изберете. Сравнявате модели, цени, визия, мощност ... А всъщност много малко консултанти могат да ви помогнат да изберете подходящ аспиратор, защото просто не знаят как да ви го изчислят. След това се оказва, че сте купили или прекалено мощен аспиратор, или прекалено слаб и си мислите, че не работи като хората и едва ли не е боклук въпреки, че е марков.
А ако случайно сте налучкали модела добре. Изчисленията за мощността на аспиратора всъщност са много прости :
  1. Измервате големината на помещението в което ще бъде монтиран аспиратора (дължина-L, ширина-W и височина-H)
  2. Изчислявате кубатурата-V на помещението V=L.W.H
  3. Умножавате получената кубатура по 10 и най-близкото по-високо число е мощността за вашия аспиратор.
Пример : Имате кухня 2х3м, с височина 3м; 2.3.3=18м3; 18.10=180м3, т.е. си купувате най-ниската предлагана мощност(мисля, че беше 250м3/н).
Какво всъщност означават всички тези цифри ?
Мощността на аспираторите се измерва в м3/н - кубически метра за час, т.е. това е въздуха който ще изсмуче за един час. Когато умножите кубатурата по десет ще получите мощността, която е необходима за измукването на въздуха за 6 минути измерена в м3/н. Или ако имате кубатура 20м3 и вземете аспиратор 1600м3/н, той ще изсмуква въздуха от стаята за по-малко от минута, т.е ще ви се налага да отваряте прозорци или врати за да влиза въздух в помещението.

Надявам се да съм била полезна.

Няма коментари: