Какви уреди да избера ? - 2 част

Както обещах продължението ще е за съдомиялни и хладилници.

Съдомиялната - едно много полезно допълнение към кухнята. Улеснява домакините, особено след много гости. Съдомиялните оновно се делят на полуинтегрирани (за полувграждане) и напълно инегрирани (напълно вградени). Първия вид могат да стоят и самостоятелно, за разлика от вторите, които задължително се монтират между шкафове, под плот и им се поставя врата. Също така най-често срещаните размери (ширина) са 45см и 60см. Разбира се при избора на съдомиялна е добре да я изберете според нуждите си, няма смисъл само да стои в кухнята и да не върши никаква работа. Добре е да знаете следните неща за съдомиялните :
- капацитет 12 комплекта : това означава, че събира едновременно 12 чинии, купички, лъжици, вилици, чаши
- отложен старт : това означава, че може да се настрои стартирането за по-късно, което е много удобна екстра тъй като съдомиялните са шумни.
- половин зареждане : също много удобна екстра, особено ако имате често гости е препоръчително е да си вземете съдомиялна с по-голям капацитет и половин зареждане; така ще имате достатъчно голям капацитет за дните когато имате гости, а през останалото време може да ползвате половин зареждане.
Освен големите съдомиялни, които са повече за семейства има и малки, които са с размери на малка печка (тип ряховец) и са за 4 комплекта.

Хладилника - Тъй като разнообразието на хладилници е много голямо, както и екстрите им и всичко при тях опира до индивидуален избор ще наблегна на тези, които са за вграждане. Много хора си мислят, че хладилниците за вграждане не са хубави, имат по-кратък живот защото са затворени в шкаф и т.н. Това не е съвсем вярно, като начало шкафовете за вграждане на хладилник се правят по специален начин, за да се осигури достатъчно додра вентилация на въздуха, разбира се така правят големите производители на мебели за тези които работят по-нисък клас мебели не мога да кажа; на второ място е и факта, че понеже се правят за вграждане хладилниците от този тип са направени с много по-качествени компресори, т.е. много по-здрави от обикновените, а и с тях кухнята изглежда много по-добре.

Няма коментари: